Kundeservice

Kundeservice

DanID er tvunget til at følge deres budget for konstruktion og drift af servicen NemID. Dette betyder, at udgifter, herunder til god kunderservice, ikke kan blive tilgodeset.[1].

… bedste mulighed for at undgå dette vil være at skifte til en udenlandsk bank, eller flytte til at andet land.

Det går ud over forbrugeren, når systemet ikke fungerer, eller når instruktionen, NemID er leveret med, ikke kan tydes. Med NemID følger en kundeinformation, men ingen kundeservice! Det gør det især svært for dem, der ikke er stærke på it-området, og som pludselig ikke kan finde hjælp nogen steder, når de går i stå undervejs i oprettelsen eller i brugen af NemID.[2]

Ét eksempel på kundeinformation frem for kundeservice og afhjælpning af forbrugerens problematikker ved brug af NemID er fx følgende korrespondance med NemID:

Forbruger: “Hvorfor kan den digitale signatur ikke bruges i Macs normale e-mailprogram?”.

NemID: “Da vi ikke mener at mail programmet på Mac har en god nok sikkerhed, har vi benyttet os af Thunderbird i stedet”.

Dette løser ikke problemet, men stiller blot forbrugeren i en endnu sværere position: “Hvad er “Thunderbird”, og hvorfor kan jeg ikke bruge den computer, der tidligere fungerede fint til at sende mails med digital signatur?”

Kan det være, at der ikke er noget kundeservice at finde hos DanID, fordi deres kunder er tvunget til at blive, på trods af at de ikke får nogen service? Kunderne er tvunget ind i systemet, og deres eneste mulighed for at undgå dette vil være at skifte til en udenlandsk bank eller flytte til at andet land. Det er et utænkeligt alternativ for mange, så i stedet må man tage til takke med at være dårligere stillet end før og mere usikker på fremtiden.

  1. DanID syltede 18.000 support-henvendelser
  2. Bestilling af nøglekort til NemID ramt af kodefejl