Teknisk

DanID har mange tekniske problemer med NemID, og ikke mindst deres påstand om at leve op til PKI-sikkerhedsmodellen stiller dem i et endnu dårligere lys, da de vigtigste komponenter er fjernet.

Sikkerheden i NemID ligger kun hos regeringen og Bankerne. Der er ingen sikkerhed for forbrugeren.
Alle personlige nøgler er lagret på en central server hos DanID, hvilket ikke kan løse problemet ved modellen, lige meget hvor sikker denne centrale server er.

En nøgle bør kun opbevares af brugeren selv, og er det ikke sikkert nok at opbevare den som en fil på computeren, bør det gøres vha. en usb-nøgle. Det samme gælder dine husnøgler. Det ville være tosset at give dem til et firma, der har alles husnøgler og så blot håbe, at de passer godt på dem.

Samtidig er det også DanID, der selv opretter nøgler og godkender nøgler, så selv om du var i besiddelse af din egen nøgle, og den ikke lå på deres centrale server, ville de blot kunne oprette en ny.

Hele sektionen her på siden vil løbende blive udvidet med information om Teknikken bag NemID, og forklaringer om sikkerhed. Det er dog vigtigt, at forklaringerne bliver så simple og nemme at forstå som muligt. Derfor vil det tage tid at få beskrevet hvert område.

De 4 nederste menuer i højre side linker nu til artikler fra andre sider, men vil i fremtiden få deres egen beskrivelse.